c2c-logo

Op de plaats van het oude complex aan de Parnassusweg in Amsterdam is het uitnodigende en voorname nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam in gebruik genomen. Het flonkerende functionele gebouw in het gebied van de Zuidas is ontworpen en uitgevoerd door het consortium NACH (New Amsterdam Court House) in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

AANDEEL VERWOL IN DE AFBOUW

Wij zijn trots op ons aandeel in de realisatie van dit project. Verwol heeft namelijk gewerkt aan de plafonds, de systeemwanden, de koven en het zetwerk. Uitdagingen waren er genoeg in dit project. Zo moesten er in de 8.000m2 verdekte plafonds bijzonder veel sparingen verwerkt worden, moest het plafond op 4,5 meter hoog gemonteerd worden en moest er rekening gehouden worden met het strijklicht rondom de metalen koven. Een andere technische uitdaging zat in het feit dat plafondpanelen vrij van de gevel moesten worden gemonteerd in verband met klimaatbeheersing en de akoestische ontkoppeling.
In de vergaderzalen vanaf de vijfde verdieping hebben wij Verwol Slimline Clearvision systeemwanden gemonteerd.

In de engineeringsfase en in de uitvoeringsfase is er intensief contact geweest met de opdrachtgever en de architect. Het resultaat van de goede samenwerking mag er zijn!

OVER NACH

Met 50 uiteenlopende zittingszalen, ruim 1000 medewerkers waaronder 200 rechters en 140.000 uitspraken per jaar is de Rechtbank Amsterdam verreweg de grootste van de 11 rechtbanken in Nederland.

ONTWERP

Het architectonisch ontwerp van KAAN Architecten, een van de initiatiefnemers van het consortium, heeft als uitgangspunt dat in een rechtsstaat de rechtspraak een publieke zaak is verweven met het leven van alledag. Het 50 meter hoge gebouw heeft een onversneden open karakter. Grote ramen in de onderste helft van het gebouw bieden vanaf de straat zicht op de drukte binnen. In de ruim opgezette foyers die om de zittingszalen heen lopen verblijven bezoekers, 800 tot 1000 per dag, advocaten in hun toga’s met hun cliënten, verslaggevers, gedaagden en belangstellenden. Vanuit het gebouw is steeds zicht op de stad. De centrale hal met roltrappen vouwt zich open langs een binnentuin en stapelingen van zittingszalen tot een zee van ruimte en licht.

Artikel P en W

“Complex werk met een prachtig resultaat” Dat is de kop van het artikel in plafond en wand over de Rechtbank Amsterdam. Verwol werkte hier aan de plafonds en wanden. pdfKlik hier voor het artikel. 

Top

ATTENTIE! Deze website gebruikt cookies

Als je doorgaat ga je hiermee akkoord. Wat betekent dit?

Ik begrijp het

Wij zijn wettelijk verplicht je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en vergelijkbare technieken op deze website. Door “Ik begrijp het" te klikken geef je ons toestemming om met cookies en vergelijkbare technieken (persoons)gegevens te verzamelen, op te slaan en verder te verwerken conform ons privacy- en cookiestatement.

Verwol Vestigingen

opmeerDe Veken 21
1716 KE Opmeer
T: +31-(0)226 - 363636

delftKleveringweg 20
2616 LZ Delft
T: +31-(0)15-2153700